Yazılım Test Mühendisliği, Yazılım Test Nedir?

Yazılım Test Mühendisliği, Yazılım Test Nedir?
Yazılım Test Mühendisliği, Yazılım Test Nedir?

Yazılım testi, yazılımlar üretildikten ve piyasaya sürüldükten sonra, uygulamada karşılaşılabilen hata ve kusurların test edilmesi işlemleridir. Bu işlemler daha önceden bilgisayar mühendisleri tarafından yapılırken, son yıllarda üniversitelerde açılan yazılım mühendisliği bölümünden mezun olan mühendisler tarafından yapılmaya başlanmıştır. Yazılım mühendisliği bölümü altında yazılım test mühendisliği alt bölümü bulunmaktadır.

Test Mühendisliği

İşletme ve kurumların veri güvenliğinin sağlanabilmesi için yazılım test işlemlerinin, düzenli ve kaliteli bir şekilde yapılması gerekiyor. Yazılım test mühendislerinin yabancı dil bilgisinin gelişmiş olması ve yazılımlarda kullanılan yazılım dillerini bilmesi önemlidir. Yazılım testlerinde, yazılımın temelini oluşturan kodların durumları, düzeni ve hatalı yerleri tespit edilebilmelidir. Yazılım test mühendisleri, yapacakları işler için kendilerine bir strateji belirlemeli ve işlem adımlarına göre yazılımın tüm aşamalarını test etmelidir.

Test Seviyelerinin Belirlenmesi

Yazılım test teknolojilerinin geliştirildiği günümüzde, yazılım test mühendisleri, alanlarında uzmanlaşarak en iyi ve güvenli hizmeti vermeyi hedeflemelidir.
Yazılım test seviyelerinin belirlenmesi için uzmanlaşmak isteyenler, şu konulara dikkat etmelidir;

  • Yazılım testinin ne olduğunun bilinmesi
  • Neden yapıldığı ve sonuçları belirlenmeli
  • Test yöntemlerinin belirlenmesi
  • Hangi test aşamalarının uygulanacağı
  • Kimler tarafından yapılabileceği


Bu aşamalar belirlenmeli ve her bir konu için detay inceleme ve araştırmalar yapılmalıdır. Ülkemizde siper güvenlik alanında büyük gelişmeler yaşandığı için yazılım test konularında yeni teknolojiler geliştirilmektedir.

Yazılım Testi Nedir?

Yazılım testi, adından anlaşıldığı gibi yazılımların geliştirilmesi için yazılımların sistematik olarak test kontrolünden geçirilmesidir. Test aşamaları belirli kriterlere göre yapılır. Yapılan testler, bazıları tarafından tecrübeye dayalı olarak yapılırken, bazıları tarafından dokümantasyon oluşturularak yapılmaktadır. Yazılım kullanıcıları, yapılacak olan testlerin doküman oluşturularak yapılmasını istemektedir. Bunun için özel hizmet alırlar ve ilk olarak yazılım test mühendislerine müracaat ederler.

Test Uygulamalarının Anahtarı

Yazılım test uygulamaları ile anahtar işlemler uygulanır. Yazılım testlerinde anahtar kelimelerin önemi büyüktür. Yazılım kodları ve program içeriğine göre detaylı araştırmalarda anahtar kelimelere ihtiyaç duyulur. Yazılım testleri, satın alma, insan kaynakları, finans, üretim bölümlerinde kullanılan otomasyon sistemlerinin güvenli çalışması ve dış saldırılara karşı riskleri ortadan kaldırmak için uygulanır.

Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »

DönüşümDönüşüm İfadeİfade