Ziraat Bankası Bitcoin ile yatırım yapma fırsatını yakaladınız 5000 tllik yatırım....


Öncelikle Ziraat Bankası adına gelen bu mail tamamen dolandırıcı işidir. 

"Sayın Kullanıcımız, 

Bitcoin ile yatırım yapma fırsatını yakaladınız 5000 tllik yatırım ile 1 ay içinde 10.000 tl Ziraat bankası garantisiyle kazanmaya hazırmısınız yapmanız gereken tek şey borsaya girip 5000 tllik bitcoin satın almak ve aldığınız bitcoini bizim cüzdanımıza göndermeniz yeterli olucaktır ziraat bankası bitcoin cüzdan kodumuz : 35APSpNRM4JB1LmzLLWpcacafZti peki nasıl bir sistem işliyor sistem aldığınız miktardan aynı fiyatta duruyor yani herhangi bir zarar etmiyorsunuz bunu bize vadeli olarak teslim etmiş oluyorsunuz ve 1ay içinde düşüş yaşarsa 5000 tl nizi geri iade olarak veriyoruz artış olduğu takdirde 10.000 tlye kadar size geri ödeme yapıyoruz %5 lik bir komisyon alıyoruz geri kalan kısmı size gönderiyoruz 5000 tl ve altı bitcoinler kabul edilmiycektir."

Bana ve bir çok kişiye gelen amatörce yazılmış bu mail tamamen sahtedir. E-Posta dolandırıcılığı en yaygın çevrimiçi dolandırıcılık çeşitlerinden biridir. Yukardaki mail ise bunun son ürünü olarak bir çok Ziraat Bankası kullanıcısına atılmış. Nijeryalı gelin den sonra bana gelen ikinci dolandırıcı maili. 

Ziraat bankasının bu konu için web sitesinde " https://www.ziraatbank.com.tr/tr/dijital-bankacilik/guvenlik/yaygin-dolandiricilik-turleri " şu bilgiler yer almaktadır.

  • Bankamız tarafından kesinlikle hesabınızı doğrulamak amacıyla kişisel ya da finansal bilgi girişi talep edilen e-posta ya da kısa mesaj gönderilmemektedir. 
  • Bankamız tarafından kısa mesaj ya da e-posta yoluyla kesinlikle bilgi güncellemesi yapılmamaktadır. 
  • Mesaj ekinde bulunan dosyalar virüslü olabileceği için şüpheli e-posta eklerini açmayınız. 
  • Paylaşılan link bilgisinde Bankamız internet sitesi adresinin tam yazılıp yazılmadığını kontrol ediniz.

Sonraki
« Prev Post
Önceki
Next Post »

DönüşümDönüşüm İfadeİfade